کلید و پریز

همکار گرامی لطفا جهت خرید عمده و درصد تخفیف با کارشناسان ما تماس بگیرید یا در واتساپ پیام دهید.
شماره تماس: 021-65947031 - 09362630998


کمی صبر کنید...

یکی از وسایل کاربردی و زیباسازی در هر ساختمان کلید و پریز آن است.

امروزه توجه به دکوراسیون ساختمان ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طراحی دکوراسیون اجزای متفاوتی نقش دارند که یکی از اجزای کوچک اما تاثیرگذار آن کلید و پریز می باشد. در گذشته کلیدها و پریزها تنوع کمی داشتند، اما امروزه ما شاهد تنوع بسیار خوبی در طراحی کلیدها و پریز ها هستیم که به راحتی می توانیم نوع مناسب با طراحی دکوراسیون مورد نظرمان را انتخاب کنیم.

کلید و پریز چیست؟

یکی از لوازم الکتریکی ساختمان کلید و پریز است که برای کنترل (قطعی و وصلی) یا انتقال جریان الکتریکی استفاده می شود. این عناصر کوچک در ابعاد و طرح های مختلف به بازار عرضه می شوند و در برقکاری ساختمان قرار گرفتن آن ها روی دیوار با انواع پوشش ها مثل رنگ، کاغذ دیواری، پانل های چوبی و غیره نمایی خیلی منحصر به فرد و جذاب به فضای خانه می بخشد.

تاریخچه کلید و پریز:

👨‍🔧 برای شما جالب خواهد بود اگر بدانید که اختراع کلید و پریز به سال ۱۸۸۴ برمی گردد. در آن سال، جان هنری هولمز فرآیندی را برای قطع سریع ابداع کرد. در سال ۱۹۱۷، ویلیام جی. نیوتون مکانیسم قطع سریع را گسترش داد و اولین کلید و پریز سوئیچ دار را ابداع نمود. از آن زمان به بعد، صنعت کلید و پریز توسعه زیادی پیدا کرد و با اختراعات تکنیسین ها نیازهای جامعه سازگار شد. از جمله جدیدترین کلید و پریزها می توان به مدل لمسی و هوشمند اشاره نمود که قابلیت کنترل از راه دور با ریموت یا تلفن همراه را دارند.

اجزای تشکیل دهنده کلید و پریز  


ساختار و نصب کلید پریز ساختمانی


کلید پریز جدید دارای سه بخش است

۱. مکانیزم درونی و حلقه:

مکانیزم درونی همان ساختار درونی کلید پریز است، که به نحوه سیم پیچی و اتصال های درونی کلید و پریز، تک پل یا دوپل بودن و... اتصال آن به قاب می پرازد.

۲. قاب یا کادر کلید پریز:

قاب کلید و پریز همان بخشی است که قابل دیدن روی دیوار است و این سطح از جنس عایق ساخته می شود تا در هنگام اتصال برق دست فرد روشن کننده را برق نگیرد. کلید و پریزهایی که در گذشته ساخته می شدند به قاب خود پیچ و مهره می شدند اما مدل های جدیدی که اخیراً به بازار عرضه می شوند به قاب متصل نمی شوند بلکه به راحتی بر روی دیوار قرار می گیرند.

نکته: لازم به ذکر است که برای نصب کلید پریز توکار می بایست در داخل دیوار، قوطی کلید از قبل کار گذاشته شود و سپس مکانیسم کلید و پریز به همراه یک چنگکی داخل دیوار نصب گردد.

روش نصب کلید پریز ها و چند نوع هستند؟

در این دسته بندی پریز ها به دو گروه روکار و توکار تقسیم می شوند. از مهمترین تفاوت های این دو دسته بندی می توان از وجود اتصال به زمین، درجه حفاظت در برابر رطوبت و نفوذ آب و تعداد فازها نام برد.

کلید پریز توکار:معمولاً در سیم کشی ساختمان ها، سیم ها از طریق لوله نصب شده و در داخل دیوارها به یکدیگر مرتبط می شوند. بر همین اساس، در تمامی فضاهایی که نیاز به وجود تجهیزات برقی ساختمان وجود دارد سیم و اتصالات برقی نیز حاضر می باشد. دراین بین نوع توکار پریز ازجمله پر طرفدارها بوده و برای زیباسازی فرآیند سیم کشی، تمیز بودن فضای دیوارها و کف ساختمان استفاده می شود.

کلید پریز روکار:در مکان‌هایی که وقتی تو کار در داخل دیوار قرار داده نشده باشد، باید از کلید ها و پریزهای استفاده کرد که به صورت روکار مورد استفاده قرار بگیرد. به همین دلیل باید بر روی دیوار یک قوطی رو کار را پیچ کنید و سپس مکانیسم کلید پریز را در داخل دیوار قرار دهید. کلید پریز های روکار معمولاً دارای سیم کشی های رو کار هستند و بعضی اوقات برای جلوگیری از به وجود آمدن ظاهر بد سیم کشی روکار، از داکت ها و انواع ترانکینگ استفاده می کنند.

انواع کلید و پریز

  • کلید های تک پل و دوپل، سه پل: کلیدهای تک پل تنها برای خاموش و روشن کردن یک مدار مورد استفاده قرار می گیرند مثلا یک لامپ یا یک گروه از لامپ اما با استفاده از کلیدهای دوپل می توان دو مدار را قطع و وصل کرد. از کلیدهای دو پل معمولاً برای لوستر و تعداد لامپ دو یا بیشتر استفاده می شود. 
  • کلید دیمر: کلید دیمر در مکان هایی که میزان نور باید یکنواخت باشد کاربرد دارد. این کلیدها شدت نور را تنظیم و کم یا زیاد می کنند. از این نوع کلیدها در مکان هایی مانند سالن تئاتر استفاده می شود.
  • پریز برق ارت دار: این پریزها مجهز به یک سیم ارت دار هستند که برای تخلیه بار الکتریکی به زمین متصل شده اند. این سیم با انتقال الکتریسیته ساکنی که در مدار تخلیه شده مانع از برق گرفتگی افراد می شود. پیشنهاد ما به شما پریز بارانی ارت دار دلند با پایه سرامیکی می باشد.
  • کلید تبدیل: کلید تبدیل برای روشن و خاموش کردن یک لامپ یا یک گروه لامپ از دو نقطه، مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا برای راهروها، راه پله ها، اتاق‌های دو در و سالن‌های بزرگ که خروجی‌های مختلف دارند و نیز واحدهای مسکونی استفاده می‌شود. این کلید سه کنتاکت دارد که یک کنتاکت آن مشترک و با یکی از دو کنتاکت دیگر در تماس است. پیشنهاد ما به شما کلید تبدیل دلند مدل آسا سفید می باشد و اگر به دنبال مکانیزم کلید تبدیل هستید مکانیزم کلید تبدیل ایران الکتریک مدل الیزه یکی از بهترین مکانیزم ها می باشد.
  • کلید و پریز تایمری:این نوع قطعات در مکان هایی مانند حیاط و راه پله که چراغ یا لامپ نباید مدام روشن بماند نصب می شوند. کلید و پریزهای تایمری قابلیت تنظیم برای زمان های مختلف را دارا می باشند.
  • کلید های مجهز به حس گرهای حرکتی: این کلید ها نسبت به کلیدهای قدیمی ظاهر زیبابتری دارند و در خانه های هوشمند استفاده میشوند. این نوع کلید ها که به آنها لمسی میگویند با حس گرمای دست قطع یا وصل شدن جریان برق را صادر می کنند این کلیدها برای صرفه جویی در مصرف انرژی بسیار مفید هستند، زیرا با حضور افراد در فضا روشن و با خارج شدن فرد از فضا خاموش میشوند. که برای افراد فراموشکار نیز مناسب هستند.
  • کلید و پریز کارتی: احتمالاً افرادی که زیاد در هتل ها اقامت می کنند، با این نوع کلید کاملاً آشنا باشند. درواقع این محصولات نیز مانند سایر کلیدها تنوع رنگی بسیاری دارند. آن ها دارای یک محفظه برای قرار دادن کارت هستند که با قرار گرفتن کارت در محفظه سنسورها کنتاکت را فعال می کنند و برق محیطی موردنظر جریان پیدا می کند. این کلیدها و پریزها معمولاً در هتل ها و ادارات کاربردی بوده و بسیار محبوب می باشند.

کلام آخر: کلید و پریز مناسب را از اینجا بخریم؟

به طور کلی برای دیدن انواع مختلف کلید پریز جدید و مشاهده قیمت به روز آن و همچنین برای مشاهده انواع دیگر تجهیزات الکتریکی روشنایی:انواع لامپ،چراغ خیابانی،سیم و کابل، پروژکتور ال ای دی و HID، بالاستHID، پنل ال ای دی، آیفون تصویری و صوتی به قسمت های مربوطه در سایت دیجی نامدار مراجعه فرمایید.